Založ si blog

chelemendik. sk – Expert: Islamský štát môže vyrobiť „špinavú bombu“

Expert: Islamský štát môže vyrobiť „špinavú bombu“

 

4.4.2016

Koaličné  sily pod vedením USA oznámili, že zasadili úder chemickému laboratóriu v Univerzite v Mosuli  v Iraku, ktoré  Islamský štát využíval na výrobu výbušnín a prípravu teroristov. 

Po preskúmaní laboratória iracký generál Hatem Magšoši oznámil, že v ňom boli nájdene pásy samovražedných atentátnikov, rozličné  druhy výbušniny na báze dusičnanov a rozličné   chemické zbrane.

Neskôr však, odpovedajúc na otázku korešpondentky RT, oficiálna zástupkyňa Štátneho  departmentu USA Elizabeth Trudeau nedokázala potvrdiť, či v laboratóriu boli objavené rádioaktívne materiály, ktorých sa teroristi údajne zmocnili už v roku 2014, keď Islamský štát obsadil Mosul.

Vtedy  stály zástupca Iraku v OSN, Mohammed Ali al-Hakim oznámil generálnemu tajomníkovi OSN  Pan Ki-munovi, že v Mosulskej univerzite objavili cca 40 kg ochudobneného uránu, ktorého sa zmocnili teroristi, okupujúci mesto.

Bývalý pracovník CIA  Jack Rice v interview pre RT porozprával, že s najväčšou pravdepodobnosťou Islamský  štát  nemá  technické know-how na výrobu plnohodnotnej jadrovej nálože, ale to neznamená, že špeciálne služby by mali poľaviť v ostražitosti.

„Islamský  štát  nemá materiálnu základňu a nevyhnutnú úroveň  technickej prípravy, potrebnú na obohacovanie uránu. Najpravdepodobnejšie sa poksia využiť tieto materiály, aby vytvorili takzvanú špinavú bombu.

Problém tak ihneď získava na dôležitosti, pretože k takým technológiám prístup majú. Ak aktivizujú také  zariadenie, oblasť, kde bude použité, sa stane nevhodným pre život na roky. Predstavte si následky použitia takéhoto  zariadenia vo veľkej metropole ako napríklad v Paríž, Franfurkte, Berlíne alebo v New Yorku, — vysvetlil Rice.

Expert pripomenul, že po  teroristických útokoch v Bruseli  sa zistilo, že je možné, že teroristi z Islamského štátu sledovali vedúce osobnosti  belgického jadrového programu a pracovníkov atómových elektrárni.

To dokazuje, že aktívne rozmýšľajú týmto smerom, preto Európania by teraz mali sa mať na pozore, — dodal Jack Rice.

Zdroj: http://rusvesna.su/news/1459582435

Sergej Chelemendik live – priamy prenos na FB – o čom sa dohodli Putin a Obama

20.04.2016

SERGEJ CHELEMENDIK LIVE – PRIAMY PRENOS NA FB – O COM SA DOHODLI PUTIN A OBAMA \ https://www.facebook.com/100001367588429/videos/993935253995385/?pnref=story

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom – CHELEMENDIK. SK

07.04.2016

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom 7.4.2016 Udalosti posledných dní ma nútia si položiť otázku: čo sa to vôbec deje?! А najvyššia – prezidentská – úroveň udalostí nenecháva pochybnosti, že sa čosi skutočne deje. Oznámené Kremľom uverejnenie kompromitujúcich materiálov na Putina, podriadenie priamo prezidentovi Štátneho archívu [...]

CHELEMENDIK. SK – Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu

07.04.2016

Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu 2016-04-07 (00:58) 6.4.2016 Podle informací Stockholmského institutu výzkumu problémů světa (SIPRI) vyrostl celkový obranný rozpočet Evropy za poslední rok o 1,7%, přestože se do té doby každým rokem snižoval, píše Le Monde. Mezi Evropany zatím vznikl rozkol: jestliže západ kontinentu pokračoval v [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

chelemendik

bezplatne pravdive proroctva a vizie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 152195x
Priemerná čítanosť článkov: 4756x

Autor blogu

Kategórie