V Európe zmizlo najmenej 10 000 detských utečencov www. chelemendik. sk

1. marca 2016, chelemendik, Nezaradené

29.2.2016

Po úradnej registrácii podľa štábu Europolu Briana Donlada zmizli tisíce detských utečencov, ktorí do Európy dorazili sami. Iba V Taliansku zmizlo približne 5 000 detí, ďalšie sa hľadajú vo Švédsku. Úrady sa obávajú, že mohli padnúť do rúk kriminálnych gangov, ktoré ich môžu využívať ako sexuálnych otrokov.

Nad  obchodovaním s deťmi narieka celá občianska spoločnosť v Európe, hovoria o tom novinári, ktorí sa zaoberajú vyšetrovaním, aktivisti v oblasti ľudských práv, dokonca aj polícia. Tomu, že sa tento problém v dohľadnej perspektíve podarí vyriešiť, neverí nikto. V súčasnosti  podľa informácií Europolu v Európe zmizlo viac než 10 000 (!) detí  utečencov. Informuje o tom komentátor IA Regnum Vladimir Dobrynin.

„V situácii, keď kontrola tokov utečencov takmer neexistuje, Europol nedokáže čeliť „detskej katastrofe“,“ píše španielske internetové vydanie 20 minutos.

Podľa informácií anonymných zdrojov „minimálne 5 000 bezprizorných, maloletých detí zmizlo spod dohľadu orgánov v Taliansku, kde je podľa všetkého  už široko rozvinutá sieť kriminálnej celoeurópskej infraštruktúry, ktorá má zálusk na detských utečencov,“ tvrdí britský The Guardian.

„Plánuje sa  zorganizovať niekoľko kôl rokovaní policajnej štruktúry EÚ s orgánmi činných v trestnom konaní   balkánskych štátov. Vyžaduje si to koordinovanú akciu niekoľkých štátov, hoci prijatím opatrení v jednotlivých štátoch sa problém nevyriešia únosy detí sa nezastavia.  Systém nefunguje, vlastne nijaký systém vypracovaných krokov neexistuje,“ vyhlásil náčelník štábu Europolu Brian Donald.

Takáto selektívnosť, keď iba v Taliansku sa bez stopy „stratilo“ 5-tisíc detí, a policajti sa sústredili na balkánske krajiny, dokonca prestala zarážať. Zvykli sme si na to, že Európa, keď sa jej to hodí, sa nerozpakuje používať dvojitý meter, ako napríklad vo vzťahu k Rusku. Prečo by potom nemohla rovnako postupovať aj vo vzťahu k iným pre „tolerantných“ Európanov nepohodlným problémom?

Ten istý dvojitý meter eurobyrokracia demonštruje aj vo vzťahu k deťom z Blízkeho východu, ktoré gangy predávajú na zábavu pedofilom, alebo ako pomocníkov  drogových dílerov a predajcom zbraní.

Zdroj: http://regnum.ru/news/society/2083260.html