Založ si blog

chelemendik. sk – Irán, Rusko, Čína a Islamský štát predstavujú pre USA hlavné výzvy

chelemendik.sk – Irán, Rusko, Čína a Islamský štát predstavujú pre USA hlavné výzvy

 

5.4.2016

Spojené štáty americké sa seriózne pustili do antiruského vojenského budovania. Moskva to bude zohľadňovať pri zabezpečovaní vlastnej bezpečnosti Ruska, vyhlásila oficiálna predstaviteľka ruského zahranično-politického úradu Marija Zacharovová.

„Vo Washingtone sa seriózne pustili do vojenského plánovania a budovania, ktoré je namierené proti Rusku. Takáto stratégia sa  upevňuje v najdôležitejších dokumentoch a podporuje veľmi sugestívnym financovaním“,  hovorí sa vo vyhlásení Zacharovovej na internetovej stránke Ministerstva zahraničných vecí.

„Nemôžeme sa opovržlivo  stavať k vlastnej bezpečnosti a určite budeme zohľadňovať všetky tieto aspekty“, podčiarkla.

Zacharovová upresnila, že Pentagón organizuje vojenské prípravy v bezprostrednej blízkosti ruských hraníc a pokračuje v rozširovaní systému PRO vo východnej Európe. „V obnovenej stratégii európskeho velenia USA je Rusko označené ako globálna výzva, ktorá si vyžaduje globálnu odpoveď a zadržiavanie ruskej agresie je prvou prioritou,“ pripomenula.

Okrem toho, podľa Zacharovovej súčasná administratíva USA spustila najrozsiahlejšiu modernizáciu jadrového arzenálu od skončenia studenej vojny. Podľa rôznych hodnotení, výdavky na tieto ciele v najbližších desiatich rokoch budú tvoriť 350 miliárd dolárov a za tridsať rokov prevýšia bilión.

V polovici decembra prvý námestník ministra obrany, armádny generál Valerij Gerasimov vyhlásil, že zosilnenie vojenskej aktivity Severoatlantickej aliancie a rozširovania globálneho systému PRO vytvárajú hrozbu nových eskalácií už existujúcich konfliktov.

Pripomeňme, že do projektu rozpočtu USA sa započítava 4,3 miliardy dolárov na „proti ruskej agresii a podporu európskych spojencov“. Americký minister obrany Ashton Carter v utorok vyhlásil, že Irán, Rusko, Čína a Islamský štát predstavujú  pre USA hlavné výzvy.

Zdroj: http://vz.ru/news/2016/4/5/803584.html

Sergej Chelemendik live – priamy prenos na FB – o čom sa dohodli Putin a Obama

20.04.2016

SERGEJ CHELEMENDIK LIVE – PRIAMY PRENOS NA FB – O COM SA DOHODLI PUTIN A OBAMA \ https://www.facebook.com/100001367588429/videos/993935253995385/?pnref=story

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom – CHELEMENDIK. SK

07.04.2016

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom 7.4.2016 Udalosti posledných dní ma nútia si položiť otázku: čo sa to vôbec deje?! А najvyššia – prezidentská – úroveň udalostí nenecháva pochybnosti, že sa čosi skutočne deje. Oznámené Kremľom uverejnenie kompromitujúcich materiálov na Putina, podriadenie priamo prezidentovi Štátneho archívu [...]

CHELEMENDIK. SK – Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu

07.04.2016

Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu 2016-04-07 (00:58) 6.4.2016 Podle informací Stockholmského institutu výzkumu problémů světa (SIPRI) vyrostl celkový obranný rozpočet Evropy za poslední rok o 1,7%, přestože se do té doby každým rokem snižoval, píše Le Monde. Mezi Evropany zatím vznikl rozkol: jestliže západ kontinentu pokračoval v [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

chelemendik

bezplatne pravdive proroctva a vizie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 151992x
Priemerná čítanosť článkov: 4750x

Autor blogu

Kategórie