Založ si blog

chelemendik. sk – Expert: Islamský štát môže vyrobiť „špinavú bombu“

Expert: Islamský štát môže vyrobiť „špinavú bombu“

 

4.4.2016

Koaličné  sily pod vedením USA oznámili, že zasadili úder chemickému laboratóriu v Univerzite v Mosuli  v Iraku, ktoré  Islamský štát využíval na výrobu výbušnín a prípravu teroristov. 

Po preskúmaní laboratória iracký generál Hatem Magšoši oznámil, že v ňom boli nájdene pásy samovražedných atentátnikov, rozličné  druhy výbušniny na báze dusičnanov a rozličné   chemické zbrane.

Neskôr však, odpovedajúc na otázku korešpondentky RT, oficiálna zástupkyňa Štátneho  departmentu USA Elizabeth Trudeau nedokázala potvrdiť, či v laboratóriu boli objavené rádioaktívne materiály, ktorých sa teroristi údajne zmocnili už v roku 2014, keď Islamský štát obsadil Mosul.

Vtedy  stály zástupca Iraku v OSN, Mohammed Ali al-Hakim oznámil generálnemu tajomníkovi OSN  Pan Ki-munovi, že v Mosulskej univerzite objavili cca 40 kg ochudobneného uránu, ktorého sa zmocnili teroristi, okupujúci mesto.

Bývalý pracovník CIA  Jack Rice v interview pre RT porozprával, že s najväčšou pravdepodobnosťou Islamský  štát  nemá  technické know-how na výrobu plnohodnotnej jadrovej nálože, ale to neznamená, že špeciálne služby by mali poľaviť v ostražitosti.

„Islamský  štát  nemá materiálnu základňu a nevyhnutnú úroveň  technickej prípravy, potrebnú na obohacovanie uránu. Najpravdepodobnejšie sa poksia využiť tieto materiály, aby vytvorili takzvanú špinavú bombu.

Problém tak ihneď získava na dôležitosti, pretože k takým technológiám prístup majú. Ak aktivizujú také  zariadenie, oblasť, kde bude použité, sa stane nevhodným pre život na roky. Predstavte si následky použitia takéhoto  zariadenia vo veľkej metropole ako napríklad v Paríž, Franfurkte, Berlíne alebo v New Yorku, — vysvetlil Rice.

Expert pripomenul, že po  teroristických útokoch v Bruseli  sa zistilo, že je možné, že teroristi z Islamského štátu sledovali vedúce osobnosti  belgického jadrového programu a pracovníkov atómových elektrárni.

To dokazuje, že aktívne rozmýšľajú týmto smerom, preto Európania by teraz mali sa mať na pozore, — dodal Jack Rice.

Zdroj: http://rusvesna.su/news/1459582435

Sergej Chelemendik live – priamy prenos na FB – o čom sa dohodli Putin a Obama

20.04.2016

SERGEJ CHELEMENDIK LIVE – PRIAMY PRENOS NA FB – O COM SA DOHODLI PUTIN A OBAMA \ https://www.facebook.com/100001367588429/videos/993935253995385/?pnref=story

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom – CHELEMENDIK. SK

07.04.2016

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom 7.4.2016 Udalosti posledných dní ma nútia si položiť otázku: čo sa to vôbec deje?! А najvyššia – prezidentská – úroveň udalostí nenecháva pochybnosti, že sa čosi skutočne deje. Oznámené Kremľom uverejnenie kompromitujúcich materiálov na Putina, podriadenie priamo prezidentovi Štátneho archívu [...]

CHELEMENDIK. SK – Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu

07.04.2016

Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu 2016-04-07 (00:58) 6.4.2016 Podle informací Stockholmského institutu výzkumu problémů světa (SIPRI) vyrostl celkový obranný rozpočet Evropy za poslední rok o 1,7%, přestože se do té doby každým rokem snižoval, píše Le Monde. Mezi Evropany zatím vznikl rozkol: jestliže západ kontinentu pokračoval v [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

chelemendik

bezplatne pravdive proroctva a vizie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 151860x
Priemerná čítanosť článkov: 4746x

Autor blogu

Kategórie