Založ si blog

Daily Mirror – CHELEMENDIK. SK – „Odvážny ruský príslušník specnazu hrdinský zahynul, vyvolajúc útok na seba“

„Ruský Rambo“, ktorý zahynul v Sýrii, zanechal doma tehotnú manželku

2016-04-02  (01:57)

 - „Ruský Rambo“, ktorý  zahynul  v Sýrii, zanechal doma tehotnú manželku

 

„Odvážny ruský príslušník specnazu, ktorý bol ako Rambo nasadený na osamelú misiu pri chytaní teroristov v z IŠ, hrdinský zahynul, vyvolajúc útok na seba“, –  článok o hrdinskom skutku ruského vojaka sa objavila na stránkach populárneho britského denníka  Daily Mirror.  Na ruskej základni  Hmeimim potvrdili, že dôstojník zahynul „pri plnení špeciálnej úlohy pri zasadzovaní úderov ruskými lietadlami cieľom teroristov IŠ“ v okolí Palmýry.

Vojak v priebehu týždňa „odhaľoval  mimoriadne dôležité objekty IŠ a posielal presné súradnice na zasadzovanie úderov ruskými lietadlami a…  vyvolal streľbu na seba potom ako bol  odhalený teroristami a obkľúčený“.


Vo vojenskej akadémii bol najlepší 

Korešpondenti  KP zistili, že Ruský Rambo bol mladík z vidieka – 25-ročný Alexander Prochorenko.  Na svalnatého drsného filmového hrdinu, ku ktorému ho prirovnali zahraničné médiá sa však  Saša vôbec nepodobá. Chudý, usmievavý. Na svojich stránkach v sociálnych sieťach rád zdieľal fotografie zo svojho štúdia vo Vojenskej akadémii protivzdušnej obrany Ozbrojených síl RF v Smolensku. Túto akadémiu  skončil s vyznamenaním. Všade je vo forme, šťastný.

На мускулистого сурового киношного героя, с которым его сравнили зарубежные СМИ, Саша совсем не похож. Худощавый, улыбчивый. Фото: Личная страничка героя публикации в соцсети

– Má v rodine veľa vojakov, vždy sníval o tom, že bude slúžiť, – porozprával nám Alexandrov kamarát, s ktorým spolu študovali v akadémii. –  Bol to jednoduchý dedinský chalan. Kamarátili  sme sa s ním od prvých dní  služby. Naposledy sme sa videli  v decembri.

Zrejme práve krátko pred Alexandrovou služobnou cestou  do Sýrie. Ale vtedy kamarátovi nič nepovedal. Je to pochopiteľné – vojenské tajomstvo.

Otec a mama  čakajú…

Obec Gorodki sa nachádza  130 kilometrov od Orenburgu. Tu sa Saša narodil a vyrastal. Dom jeho  rodičov nám ukázali ihneď. Alexandrov otec je traktorista. Mama Natália pracuje v obecnej administrácii. O Sašovej smrti sa v Gorodkach dozvedeli pred niekoľkými dňami.

– Táto správa k nám prišli 19. marca, – povedali dedinčania.  –  Do administrácie pricestovali zástupcovia z Ministerstva obrany. Poriadne nepovedali, čo sa stalo, ale ako sa to zvykne u vojakov, poďakovali sa rodičom za to, že vychovali  takého syna.

V dome Prochorenkovcov je smútok. Alexandrova fotografia v čiernom rámiku stojí na stolíku, hneď vedľa ikony. Mama Natália Leonidovna celý čas plače.

– Prepáčte, nemám síl  rozprávať, – prichádza oproti nám otec Sašu, podáva ruku, zdraví nás. – Nevieme, ako zahynul syn. Povedali nám len, že pri plnení bojovej úlohy. Je to veľmi  ťažké.

Kedy privezú telo a príbuzní  sa budú môcť rozlúčiť s Alexandrom, to zatiaľ nie je známe. Otec a matka čakajú.
Kamaráti volali  Sašu Procha

O Sašovi celé  tieto dni rozprávajú v jeho rodnej škole. Jeho fotografia ako najlepšieho  žiaka doteraz visí na tabuli cti.

– Nikto poriadne nevedel, kde slúži Saša, hovorili, že kdesi v tajných vojskách, – rozpráva zástupkyňa strednej školy v Gorodkach Natália Meškova.  –  Našu školu skončil so striebornou medailou, vždy bol prvý aj vo všetkých súťažiach, vďaka nemu ich škola aj vyhrávala.je z tých, ktorí sa v ťažkej chvíli ničoho nezľaknú. Za každého by dal ruku do ohňa.

В семье Александра было много военных, на фото он с одним из дальних родственников. Фото: Личная страничка героя публикации в соцсети
У Александра в семье много военных и он всегда мечтал служить. Фото: Личная страничка героя публикации в соцсети

– Bol  veľmi otvorený, mal rád život, pred rokom a pol sa oženil  – boli sme na jeho svadbe s Kaťou. Pamätám sa, že sa tam premietalo video, na ktorom Saša hovoril, že je ten najšťastnejší človek, všetko, o čom sníval sa splnilo, – hovorí Piotr Rusinov, triedny učiteľ Alexandra. – Chcel sa stať vojakom – a stal sa dôstojníkom. Sníval o rodine –  a stretol Kaťu.

Keď Saša odletel do Sýrie, manželia vedeli, že čakajú dieťa. O tom, kam presne ide, Saša manželke nepovedal, nechcel ju zarmútiť.

Александр с супругой Екатериной. Фото: Личная страничка героя публикации в соцсети

– Kaťa sa stále znepokojovala, či sa Saša stihne vrátiť, kým sa narodí bábätko, – porozprávali kamaráti. – Nestihol…

– Chceli  by sme našu školu pomenovať po ňom, – povedala učiteľka Nadežda Rusinova.  –  To, čo spravil bolo ozajstné hrdinstvo, budeme o ňom rozprávať našim žiakom. Nie každý by predsa dokázal vyvolať na seba paľbu.

Zdroj: http://www.kp.ru/daily/26506/3379123/

 

Sergej Chelemendik live – priamy prenos na FB – o čom sa dohodli Putin a Obama

20.04.2016

SERGEJ CHELEMENDIK LIVE – PRIAMY PRENOS NA FB – O COM SA DOHODLI PUTIN A OBAMA \ https://www.facebook.com/100001367588429/videos/993935253995385/?pnref=story

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom – CHELEMENDIK. SK

07.04.2016

Irina Alksnis: posledná šanca zakrútiť Rusku krkom 7.4.2016 Udalosti posledných dní ma nútia si položiť otázku: čo sa to vôbec deje?! А najvyššia – prezidentská – úroveň udalostí nenecháva pochybnosti, že sa čosi skutočne deje. Oznámené Kremľom uverejnenie kompromitujúcich materiálov na Putina, podriadenie priamo prezidentovi Štátneho archívu [...]

CHELEMENDIK. SK – Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu

07.04.2016

Le Monde: Západ i východ Evropy se rozchází v pohledu na ruskou hrozbu 2016-04-07 (00:58) 6.4.2016 Podle informací Stockholmského institutu výzkumu problémů světa (SIPRI) vyrostl celkový obranný rozpočet Evropy za poslední rok o 1,7%, přestože se do té doby každým rokem snižoval, píše Le Monde. Mezi Evropany zatím vznikl rozkol: jestliže západ kontinentu pokračoval v [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

chelemendik

bezplatne pravdive proroctva a vizie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 152059x
Priemerná čítanosť článkov: 4752x

Autor blogu

Kategórie